Bocznica do ciepłowni PEC SA

Istniejąca i czynna bocznica do wałbrzyskiego PEC SA - dawnej ciepłowni C-3 zasilającej obecnie osiedla Podzamcze i Piaskowa Góra, zbudowana ok. 1982 r. umożliwia wjazd przez wepchnięcie składu na tory ciepłowni, gdzie z suwnicy bramnej rozładowany jest miał węglowy, obecnie rzadziej wykorzystywana i przez krótsze składy. W końcu lat 80. składy wjeżdżające do PECu zapuszczały się pod km 2,6 linii (20 wagonów), obecnie kozioł oporowy znajduje się już na km 2,3 linii 291. Rozjazd bocznicy do PEC znajduje ...
Istniejąca i czynna bocznica do wałbrzyskiego PEC SA - dawnej ciepłowni C-3 zasilającej obecnie osiedla Podzamcze i Piaskowa Góra, zbudowana ok. 1982 r. umożliwia wjazd przez wepchnięcie składu na tory ciepłowni, gdzie z suwnicy bramnej rozładowany jest miał węglowy, obecnie rzadziej wykorzystywana i przez krótsze składy. W końcu lat 80. składy wjeżdżające do PECu zapuszczały się pod km 2,6 linii (20 wagonów), obecnie kozioł oporowy znajduje się już na km 2,3 linii 291. Rozjazd bocznicy do PEC znajduje się w km 2,184 pn. Wałbrzych Szczawienko PEC SA.

Wałbrzych - okolice ulicy Topolowej (dawna linia Wałbrzych Szczawienko ...
    Po lewej znajduje się brama wjazdowa do PEC-u, pośrodku przebiega ...