Bazar Smakoszy

MS Samochodownia PKP Wrocław

Nie istnieje

MS Samochodownia PKP Wroclaw przy ul. Paczkowskiej 26 Powolana do życia - na mocy dyrektora DDOKP - w roku 1948 jako pododdział MD Lokomotywowni pozaklasowej Wrocłąw Gł. Od roku 1963 samodzielna jednostka w PKP z prawem posiadania naczelnika, kierownikow transportu, warsztatu, samodzielnego dzialu kadr. W roku 1992 w drodze zmian ekonomicznych podpozadkowana ponownie Lokomotywowni Wrocław Główny. W roku 2000 rozwiazana. Teren MS Samochodowni został wydzierżawiony , przyległy do niej parking ...
MS Samochodownia PKP Wroclaw przy ul. Paczkowskiej 26 Powolana do życia - na mocy dyrektora DDOKP - w roku 1948 jako pododdział MD Lokomotywowni pozaklasowej Wrocłąw Gł. Od roku 1963 samodzielna jednostka w PKP z prawem posiadania naczelnika, kierownikow transportu, warsztatu, samodzielnego dzialu kadr. W roku 1992 w drodze zmian ekonomicznych podpozadkowana ponownie Lokomotywowni Wrocław Główny. W roku 2000 rozwiazana. Teren MS Samochodowni został wydzierżawiony , przyległy do niej parking został zamieniony w targowisko.

MS Samochodownia Wrocław , widok na plac manewrowy oraz halę garażową ...
    MS Samochodownia PKP Wrocław - garaże oraz wejście do biura dyspozytora.