Kamienica nr 2

Hauptgeschäft d. Firma Robert Hahn

Kamienica nr 2 przy ul. Gdańskiej w Wałbrzychu (dawne adresy: Freiburger Straße 31, Hermann-Straße 2) powstała w roku 1827. Dawniej była to główna siedziba i sklep firmy Roberta Hahna (wytwórnia likieru, win i soków owocowych, handel winem i produktami tytoniowymi). Budynek przebudowano w latach 1904-1905. Z kamienicą sąsiadował budynek wytwórni (obecnie ul. Rycerska 1-2) a sklep filialny mieścił się przy ul. Orzeszkowej 1. Obecnie jest to obiekt mieszkalny z przestrzenią handlowo-usługową na parterze. ...

Siedziba firmy Roberta Hahna (Destilateur Hahn) przed przebudową, ...
    Reklama fabryki likierów.