Zakład produkcyjny firmy Lewstar

Oczyszczalnia odlewów Świdnickiej Fabryki Urządzeń Przemysłowych

Zakład produkcyjny firmy Lewstar przy ul. Kliczkowskiej 39 należy do Przedsiębiorstwa Produkcyjno Handlowo Usługowego LEWSTAR Export – Import z siedzibą przy ul. Wołowej 4/3 w Świdnicy. Pierwotnie była to wybudowana w roku 1965 oczyszczalnia odlewów Świdnickiej Fabryki Urządzeń Przemysłowych. Początkowo budynek miał postać wiaty, tzn. nie posiadał wypełnionych ścian bocznych, jednak po kilku latach użytkowania, w celu ochrony otoczenia przed hałasem i zapyleniem, wybudowano je. Firma Lewstar działa ...
Zakład produkcyjny firmy Lewstar przy ul. Kliczkowskiej 39 należy do Przedsiębiorstwa Produkcyjno Handlowo Usługowego LEWSTAR Export – Import z siedzibą przy ul. Wołowej 4/3 w Świdnicy. Pierwotnie była to wybudowana w roku 1965 oczyszczalnia odlewów Świdnickiej Fabryki Urządzeń Przemysłowych. Początkowo budynek miał postać wiaty, tzn. nie posiadał wypełnionych ścian bocznych, jednak po kilku latach użytkowania, w celu ochrony otoczenia przed hałasem i zapyleniem, wybudowano je. Firma Lewstar działa od roku 2001 i jest producentem maszyn i części zamiennych dla przemysłu maszynowego, energetycznego, chemicznego, kamieniarskiego i ochrony środowiska. Firma wykonuje również remonty różnych maszyn i urządzeń.
/Petroniusz w oparciu o i /

Dawna oczyszczalnia odlewów Świdnickiej Fabryki Urządzeń Przemysłowych ...