Centrum turystyczno-rekreacyjne Dobra Widawa

2014 - 2015 Pogłębianie i odmulanie zbiornika

Zalew Stradomia

Zalew w Stradomi położony w odległości 8 km od Sycowa jest zbiornikiem wodnym o powierzchni 30 ha. Pod względem turystyczno – rekreacyjnym jest to obszar wielobarwny i ciekawy. Nad samym zalewem znajduje się wydzielone strzeżone kąpielisko, rozciągnięte na długości stumetrowej linii brzegowej oraz boiska do piłki plażowej i siatkowej. Drewniane wigwamy, w których można schronić się przed deszczem czy potańczyć wieczorową porą, oraz cztery drewniane domki z ofertą punktów gastronomicznych umilają ...
Zalew w Stradomi położony w odległości 8 km od Sycowa jest zbiornikiem wodnym o powierzchni 30 ha. Pod względem turystyczno – rekreacyjnym jest to obszar wielobarwny i ciekawy. Nad samym zalewem znajduje się wydzielone strzeżone kąpielisko, rozciągnięte na długości stumetrowej linii brzegowej oraz boiska do piłki plażowej i siatkowej. Drewniane wigwamy, w których można schronić się przed deszczem czy potańczyć wieczorową porą, oraz cztery drewniane domki z ofertą punktów gastronomicznych umilają czas przybywającym tutaj gościom. Znajdują tu dobre warunki amatorzy żeglowania, jest przystań wodna i sprzęt pływający.

Plaża nad zalewem w Stradomi Wierzchniej.
    Zalew w Stradomi.