Park nad Młyńską Strugą, Stare Juchy
heck: Raczej na powietrzu.
T.Rex: Plac Drzewny 4, budynek nie istnieje.
Pomnik techniki Parowóz Ol49-29, ul. Kolejowa, Stare Juchy
moose (administrator): Tak, jest ok. Usuwam komentarze.
Barak, ul. Kolejowa, Stare Juchy
moose (administrator): Swoją drogą - to są ruchomości, a nie nieruchomości i tu wątpliwy dla mnie jest sens tworzenia obiektu dla takiej rzeczy. Naciągana sprawa z tym obiektem.
Dawid Galus: To jest właściwa nazwa.
Zamek Królewski w Poznaniu, ul. Góra Przemysła, Poznań
jawc - Administrator: Zamek - i wszystko jasne... (?).

antypuszka

Państwowe Muzeum Gross - Rosen w Rogoznicy - Wałbrzychu
Autor: RafalSzz°, Data dodania: 2015-03-16 16:05:31, Aktualizacja: 2015-03-16 16:08:21, Odsłon: 1437

Muzeum Gross-Rosen Konzentrationslager Gross-Rosen

Państwowe Muzeum Gross Rosen w Rogoźnicy - Wałbrzychu  powstało w 1983 roku na mocy  Zarządzenia nr 14 Ministerstwa Kultury i Sztuki z dnia 21.04.1983 r. w sprawie utworzenia Państwowego Muzeum Gross-Rosen w Rogoźnicy. Organem założycielskim Państwowego Muzeum Gross Rosen w Rogoźnicy - Wałbrzychu było Ministerstwo Kultury i Sztuki.

Na  mocy prawa z dniem 1 stycznia 1999 r. po likwidacji województwa wałbrzyskiego zostało przekazane do prowadzenia w ramach zadań własnych Samorządowi Województwa Dolnośląskiego.

Od listopada  1983 r. do stycznia 1987 roku Państwowe Muzeum Gross Rosen  korzystało z pomieszczeń Zamku Książ w Wałbrzychu.  W styczniu 1983 roku dzierżawiło barak przy ul. Starachowickiej 9a w Wałbrzychu.

W listopadzie 1998 r. po przeprowadzonym wcześniej remoncie i adaptacji przeniesiono Archiwum i Pracownie Naukowo-Badawcze  Państwowego Muzeum Gross Rosen do budynku w dzielnicy Konradów, po byłej szkole i przedszkolu na ul. Szarych Szeregów 9 w Wałbrzychu.

RafaSzz w oparciu Państwowe Muzeum Gross Rosen w Rogoznicy - Wałbrzychu

/ / / / 26 /