Pole górnicze Otylia

Nie istnieje

Pole górnicze Otylia znajdowało się w lesie na przedłużeniu niebieskiego szlaku od końca ul. Baczyńskiego w dzielnicy Konradów w kierunku na Chełmiec. Obecnie teren po dawnych obiektach kopalnianych został zrekultywowany i zalany wodą. Lokalizacja pola górniczego znajdowała się tuż przy dawnej linii szczawieńskiej. Od szybu Gustav na tymże polu górniczym poprowadzono terenową kolejkę linową do kopani Dawid - szybu Tytus. Kolejka jechała głębokim wąwozem, następnie pod ziemią aż niedaleko do ujęcia ...
Pole górnicze Otylia znajdowało się w lesie na przedłużeniu niebieskiego szlaku od końca ul. Baczyńskiego w dzielnicy Konradów w kierunku na Chełmiec. Obecnie teren po dawnych obiektach kopalnianych został zrekultywowany i zalany wodą. Lokalizacja pola górniczego znajdowała się tuż przy dawnej linii szczawieńskiej. Od szybu Gustav na tymże polu górniczym poprowadzono terenową kolejkę linową do kopani Dawid - szybu Tytus. Kolejka jechała głębokim wąwozem, następnie pod ziemią aż niedaleko do ujęcia wody przy ul. Baczyńskiego wychodząc w końcu na powierzchnię i dalej nasypem w stronę szybu Tytus. Obecnie tak sam tunel jak i nasyp praktycznie nie istnieją. Tunelu nie widać, a nasyp jest poprzecinany ścieżkami.

Wyrobisko (?) przechodzące przez linię kolejową Wałbrzych Szczawienko ...
    Szyb Otylia znajdował się w lesie na przedłużeniu niebieskiego ...