Drewniane rzeźby

Pierwszy plener artystyczny zorganizowany w 2005 r. był pokłosiem I Dni Dziewina zorganizowanych rok wcześniej. Od tego czasu w tej pięknej, nadodrzańskiej wsi odbywa się coroczny Plener Artystyczny, na który przyjeżdżają artyści z całej Polski. W trakcie tego wydarzenia odbywają się także warsztaty rzeźbiarskie oraz malarskie dla dzieci i młodzieży. Na zakończenie każdej imprezy organizowany jest wernisaż prac poplenerowych. Część rzeźb z drewna, powstałych podczas pleneru, można oglądać przez cały ...
Pierwszy plener artystyczny zorganizowany w 2005 r. był pokłosiem I Dni Dziewina zorganizowanych rok wcześniej. Od tego czasu w tej pięknej, nadodrzańskiej wsi odbywa się coroczny Plener Artystyczny, na który przyjeżdżają artyści z całej Polski. W trakcie tego wydarzenia odbywają się także warsztaty rzeźbiarskie oraz malarskie dla dzieci i młodzieży. Na zakończenie każdej imprezy organizowany jest wernisaż prac poplenerowych. Część rzeźb z drewna, powstałych podczas pleneru, można oglądać przez cały rok, ponieważ zostały rozmieszczone na terenie całej miejscowości.

Jedna z wielu drewnianych rzeź w Dziewinie.
    Mojżesz z Dziesięcioma Przykazaniami. 50m na północ od Kościoła.