Figura Matki Bożej z Dzieciątkiem Jezus

Najświętsza Maryja Panna trzyma na lewym ramieniu siedzące Dziecko Jezus, a w prawej dłoni dzierży berło. Na głowie ma koronę. Ubrana w białą suknię i niebieski płaszcz (kolory widoczne na resztkach polichromii). Dziecko Jezus nagie, trzyma w lewej dłoni owoc, jabłko lub granat. Rzeźba ustawiona na ciekawej głowicy z główkami uskrzydlonych putt. Na frontowej ścianie prostopadłościennego postumentu napis. Całość obramowana metalową konstrukcją po której wiją się rośliny. Miejsce czyste, zadbane, utrzymane ...
Najświętsza Maryja Panna trzyma na lewym ramieniu siedzące Dziecko Jezus, a w prawej dłoni dzierży berło. Na głowie ma koronę. Ubrana w białą suknię i niebieski płaszcz (kolory widoczne na resztkach polichromii). Dziecko Jezus nagie, trzyma w lewej dłoni owoc, jabłko lub granat. Rzeźba ustawiona na ciekawej głowicy z główkami uskrzydlonych putt. Na frontowej ścianie prostopadłościennego postumentu napis. Całość obramowana metalową konstrukcją po której wiją się rośliny. Miejsce czyste, zadbane, utrzymane w porządku, za co dzięki mieszkańcom gospodarstwa nr 40. (J.B. z Kłodzka)

Przydomowa przydrożna figura znajdująca się na posesji nr 40.
    Przydomowa przydrożna figura.