Most Arkadowy

Most Arkadowy znajduje się w Parku Mużakowskim w Łęknicy, w jego wschodniej części. W roku 2011 zakończona została renowacja Mostu Arkadowego, co upamiętnia dwujęzyczna tablica: "Remont Mostu Arkadowego w Parku Mużakowskim w Łęknicy. Projekt współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego oraz ze środków Budżetu Państwa w ramach Programu Operacyjnego Współpracy Transgranicznej Polska-Saksonia 2007-2013. Narodowy Instytut Dziedzictwa. Unia Europejska. Europejski Fundusz Rozwoju ...
Most Arkadowy znajduje się w Parku Mużakowskim w Łęknicy, w jego wschodniej części. W roku 2011 zakończona została renowacja Mostu Arkadowego, co upamiętnia dwujęzyczna tablica: "Remont Mostu Arkadowego w Parku Mużakowskim w Łęknicy. Projekt współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego oraz ze środków Budżetu Państwa w ramach Programu Operacyjnego Współpracy Transgranicznej Polska-Saksonia 2007-2013. Narodowy Instytut Dziedzictwa. Unia Europejska. Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego. Inwestujemy w waszą przyszłość. SNPL 2007-2013."

Most Arkadowy.
    Most Arkadowy.