Riverview Apartamenty (niezrealizowane)

W budowie

Riverview Wrocław - apartamentowiec przy ul. Sikorskiego 3-7. W 2007 roku irlandzki inwestor Pathway Plaza rozpoczął budowę Riverview . Budowa została jednak przerwana w momencie wykopania dużego wykopu pod przyszły budynek. Z powodu kryzysu finansowego inwestor wstrzymał budowę.

Po 2 latach wykop musiał zostać całkowicie zasypany z powodu zagrożenia konstrukcji fundamentów pobliskich kamienic. Tym samym inwestycja została zaniechana, a działka wystawiona ...

Po 2 latach wykop musiał zostać całkowicie zasypany z powodu zagrożenia konstrukcji fundamentów pobliskich kamienic. Tym samym inwestycja została zaniechana, a działka wystawiona na sprzedać.

W pierwotnej koncepcji inwestycja miała składać się z 2. etapów: 6 - piętrowy budynek oraz wieżowiec (były dwie wersje 55 lub 100m).

W marcu 2014 r działka została zakupiona przez firmę Atal. Za projekt odpowiada pracownia AP Szczepaniak.

Riverview Apartamenty przy ul. Sikorskiego we Wrocławiu. Niezrealizowane ...
    Wykop na ulicy Sikorskiego pod budowę apartamentowca.