Oficyna pałacowa (d. hotel)

Kavalierhaus

Jeden z budynków w zespole pałacowym znajdujący się obok pałacu pełniący obecnie rolę hotelu. Dawniej był to Kavalierhaus.
[flowerpower:] Kavaliershaus to dom mieszkalny dla pracowników pałacu, ale tych wyżej postawionych. Z pokojami dla gości i np. kurierów.
[sawa:] Oficyna pałacowa pochodzi z okresu ostatniej przebudowy przeprowadzonej z inicjatywy Davida Sigmunda von Zeidlitz w latach 1738-1746, która wraz z pałacem, oraz zabudowaniami folwarcznymi wznoszonymi także w pierwszej połowie XX w., ...
[sawa:] Oficyna pałacowa pochodzi z okresu ostatniej przebudowy przeprowadzonej z inicjatywy Davida Sigmunda von Zeidlitz w latach 1738-1746, która wraz z pałacem, oraz zabudowaniami folwarcznymi wznoszonymi także w pierwszej połowie XX w., budują pierzeje rozległego dziedzińca folwarcznego i tzw.: dziedzińca honorowego tuż przed pałacem.

Krasków, budynek na folwarku.
    Jeden z budynków w zespole pałacowym równiez zaadaptowany dla ...