Mogiła żołnierzy polskich

Epitafia zewnętrzne

Dzwonnica

Cmentarz przykościelny

Wnętrze

Kościół św. Michała Archanioła

Gotycki kościół św. Michała Archanioła został wybudowany w 1335 r. Budulcem był kamień i cegła. Jest to budowla jednonawowa z przyporami. Posiada prostokątne prezbiterium, zakrystię i kaplicę. Na murach świątyni wmurowane są liczne epitafia z XVII i XVIII w. Wnętrze zachowało typowo luterański charakter. Kasetonowy strop kościoła pochodzi z 1618 r. Pod sufitem znajduje się sześć tarcz herbowych. Fundatorami wyposażenia kościoła byli właściciele zamku - rodzina von Nostitz. Kościół otacza XIV -wieczny ...
Gotycki kościół św. Michała Archanioła został wybudowany w 1335 r. Budulcem był kamień i cegła. Jest to budowla jednonawowa z przyporami. Posiada prostokątne prezbiterium, zakrystię i kaplicę. Na murach świątyni wmurowane są liczne epitafia z XVII i XVIII w. Wnętrze zachowało typowo luterański charakter. Kasetonowy strop kościoła pochodzi z 1618 r. Pod sufitem znajduje się sześć tarcz herbowych. Fundatorami wyposażenia kościoła byli właściciele zamku - rodzina von Nostitz. Kościół otacza XIV -wieczny cmentarz. Przy kościele znajduje drewniana dzwonnica z k. XVIII w., która pierwotnie kryta była łupkiem. /opis- anna nosol/

Siedlce - sklep, poczta, pałac, kościół.
    Siedlce. Sklep, plebania, szkoła i kościół.