Zespół Szkół Budowlano-Elektrycznych
im. Jana III Sobieskiego

Königliche Lehrerseminar, Gymnasium

Zespół Szkół Budowlano-Elektrycznych im. Jana III Sobieskiego należy do najstarszych placówek oświatowych na terenie Dolnego Śląska, ponieważ jej historia sięga 1947 roku. W czasie 62 lat swojej pracy dydaktycznej zmieniała swój profil kształcenia dostosowując go do zmieniających się potrzeb rynku pracy. Dziś jest dużą placówką dydaktyczną mieszczącą się w dwóch budynkach. W obu obiektach znajdują się dobrze wyposażone pracownie do przedmiotów zawodowych, ogólnych i ogólnozawodowych. Gabinety do ...
Zespół Szkół Budowlano-Elektrycznych im. Jana III Sobieskiego należy do najstarszych placówek oświatowych na terenie Dolnego Śląska, ponieważ jej historia sięga 1947 roku. W czasie 62 lat swojej pracy dydaktycznej zmieniała swój profil kształcenia dostosowując go do zmieniających się potrzeb rynku pracy. Dziś jest dużą placówką dydaktyczną mieszczącą się w dwóch budynkach. W obu obiektach znajdują się dobrze wyposażone pracownie do przedmiotów zawodowych, ogólnych i ogólnozawodowych. Gabinety do nauczania przedmiotów zawodowych wyposażone są w zestawy telewizji w obwodzie zamkniętym, rzutniki pisma, diaskopy, magnetowidy, odtwarzacze DVD oraz inne pomoce niezbędne w procesie nauczania. Oprócz gabinetów do nauczania przedmiotów ogólnokształcących i zawodowych szkoła posiada pracownie-laboratoria ćwiczeniowe wyposażone w najnowocześniejszy sprzęt kontrolno-pomiarowy: * pracownię przedmiotów budowlanych * pracownię elektryczną jako laboratorium pomiarowe nr 1 * pracownię elektryczną jako laboratorium pomiarowe nr 2 * pracownię elektroniczną jako laboratorium pomiarowe nr 3 * pracownię użytkowania urządzeń elektronicznych * pracownię podstaw elektrotechniki * pracownię techniki * pracownię rysunku technicznego * pracownię komputerów nr 1 * pracownię komputerów nr 2 * pracownię komputerów nr 3 * pracownię komputerów nr 4 * pracownię komputerów nr 5 * pracownię chemiczną * pracownię biologiczną * pracownię fizyczną Na zdjęciu budynek w którym mieści się Centrum Kształcenia Ustawicznego. Widok od strony ulicy Wałbrzyskiej - janusz50938°

Kgl. Lehrerseminar w Świdnicy.
    Królewskie Seminarium Nauczycielskie, wybudowane w 1912 r., od ...