Oficyna

Europejskie Centrum Przyjaźni Dziecięcej

We wrześniu1844 roku oddano do użytku budynek żeńskiej szkoły, w budynku tym obecnie ma swą siedzibę Fundacja Serce - Europejskie Centrum Przyjaźni Dziecięcej. Stowarzyszenie Przyjaciół Dzieci Chorych "Serce" jest społeczną organizacją ludzi dobrej woli lubiących dzieci, szanujących je i rozumiejących, ich dobro stawiających na pierwszym miejscu tak w teorii jak i w praktyce, gotowych przeciwdziałać wszelkim formom łamania praw dzieci bez względu na zagrożenie interesów własnych. Realizując swoje ...
We wrześniu1844 roku oddano do użytku budynek żeńskiej szkoły, w budynku tym obecnie ma swą siedzibę Fundacja Serce - Europejskie Centrum Przyjaźni Dziecięcej. Stowarzyszenie Przyjaciół Dzieci Chorych "Serce" jest społeczną organizacją ludzi dobrej woli lubiących dzieci, szanujących je i rozumiejących, ich dobro stawiających na pierwszym miejscu tak w teorii jak i w praktyce, gotowych przeciwdziałać wszelkim formom łamania praw dzieci bez względu na zagrożenie interesów własnych. Realizując swoje cele SPDC "SERCE" opracowało i wdrożyło w życie program integracji dzieci z różnych środowisk pod nazwą Centrum Przyjaźni Dziecięcej, którego punkt dowodzenia znajduje się w Świdnicy, a filie powstają na terenie całej Polski. janusz50938

Oczekiwanie m. in. młodzieży szkolnej na przybycie cesarza Wilhelma ...
    Fragment obecnej ulicy Kościelnej. Współczesny widok tego odcinka ...