Budynek nr 8

Przed wojną budynek mieścił zakłady papiernicze "Lommel & Nacke". Zakład został przeniesiony na ul. Leśną. Później w budynku była Odzieżowa spółdzielnia pracy "Kopernik". W latach 90-tych parter przeznaczono na wynajem, m.in. sprzedaż dywanów i wykładzin, a później sieciówki spożywcze. Obecnie parter budynku zajmuje sklep " Eko", piętra m.in firma Inter Centrum BHP, zajmująca się produkcją sprzętu BHP w zakresie rękawic , odzieży ochronnej, sprzedażą elektronarzędzi, narzędzi ręcznych, sprzętu kamieniarskiego, ...
Przed wojną budynek mieścił zakłady papiernicze "Lommel & Nacke". Zakład został przeniesiony na ul. Leśną. Później w budynku była Odzieżowa spółdzielnia pracy "Kopernik". W latach 90-tych parter przeznaczono na wynajem, m.in. sprzedaż dywanów i wykładzin, a później sieciówki spożywcze. Obecnie parter budynku zajmuje sklep " Eko", piętra m.in firma Inter Centrum BHP, zajmująca się produkcją sprzętu BHP w zakresie rękawic , odzieży ochronnej, sprzedażą elektronarzędzi, narzędzi ręcznych, sprzętu kamieniarskiego, artykułów spawalniczych. janusz50938 & radiosahara

Ulica Kościuszki w Strzegomiu. Z widocznych budynków zachowały ...
    Budynek przy ul. Kościuszki 8 w Strzegomiu, w której znajdował ...