Supermarkiet Carrefour

Supermarkiet Albert

Ahold jest dynamicznie rozwijającym się przedsiębiorstwem ze swoja wielka, oparta na sukcesach historia w sektorze handlu detalicznego. Sklep warzywny założony w XIX wieku przez Holendrów dał początek firmie Ahold. W latach siedemdziesiątych XX wieku Ahold urósł do pozycji rynkowego lidera w Holandii, by następnie stać się znaczącym graczem na międzynarodowej arenie handlu detalicznego, zakładając na całym świecie spółki joint venture i przejmując inne firmy.
Obroty grupy Ahold w 2002 roku wyniosły ponad 62 miliardy Euro, z czego większość była wygenerowana przez spółki zależne w Europie i Stanach Zjednoczonych. Istotna role w osiągnięciu przez firmę sukcesów w Europie odegrały oddziały Ahold w Polsce, Czechach i na Słowacji. W Europie Środkowej Ahold zarządza dwoma rodzajami placówek handlowych: hipermarketami Hypernova i wysokiej jakości supermarketami ALBERT. Obecnie w Czechach Ahold jest liderem rynkowym wśród sklepów wielkopowierzchniowych. W Polsce aktualnie posiada 14 hipermarketów Hypernova i 177 supermarketów Albert. Świetnie dobrany, szeroki asortyment - niemal 9000 produktów dla supermarketów (art. spożywcze, w tym żywność świeża i art. przemysłowe) - oraz perfekcyjnie funkcjonujący system dystrybucji stanowią solidną podstawę dla ekspansji sieci w Polsce. Zarówno nowe Alberty otwierane przez Ahold, jak i ALBERTY w ramach franczyzy będą warunkować rozwój sieci w nadchodzących latach. Wszystkie te aspekty mogą przynieść korzyści Tobie, jako franczyzobiorcy.

Piechowice. Supermarket Albert przy ul.Żymierskiego. ( Dawniej ...
    Piechowice. Wejście do supermarkietu Albert.