Tender beczkowy kolejowy

Bocznica do zakładów przemysłowych (dawna)

Istnieje częściowo

Bocznica powstała w roku 1986 (jak wynika z daty na szynach). Wykonana z szyn typu S49, podkłady drewniane, kompletna (stan na październik 2006). Początek bocznicy na stacji Wrocław Swojczyce, dalej przebiega ona przejazdem kolejowym przez ul.Swojczycką w pobliżu ul. Bazaltowej. Posiada 4 odgałęzienia - 2 dłuższe do zakładów Bickhardt Bau (dawniej Koopol) oraz 2 do obecnego zespołu zakładów przy ul. Chałupniczej 21.
Bocznica powstała w roku 1986 (jak wynika z daty na szynach). Wykonana z szyn typu S49, podkłady drewniane, kompletna (stan na październik 2006). Początek bocznicy na stacji Wrocław"> Swojczyce, dalej przebiega ona przejazdem kolejowym przez ul.Swojczycką w pobliżu ul. Bazaltowej. Posiada 4 odgałęzienia - 2 dłuższe do zakładów Bickhardt Bau (dawniej Koopol) oraz 2 do obecnego zespołu zakładów przy ul. Chałupniczej 21.

Jedna z bram bocznicy do zakładów Bickhardt Bau
    Szyna typu S49. Widoczny rok produkcji - 1986