Aleja Europejskiej Stolicy Kultury

Park Tysiąclecia (Nowodworski)

Park Tysiąclecia we Wrocławiu Park miejski znajdujący się w zachodniej części Wrocławia, którego tworzenie rozpoczęło się w 2000 roku. Stanowi on wschodnią część nie zrealizowanego w całości większego założenia - Parku Nowodworskiego. Powierzchnia Parku Tysiąclecia wynosi około 90 ha. Położony jest na lewym(zachodnim) brzegu rzeki Ślęzy, która jednocześnie tworzy jego wschodnią granicę. Od zachodu ogranicza go Autostradowa Obwodnica Wrocławia[nota 1]. Południową granicę Parku Tysiąclecia stanowi ...

Park Tysiąclecia we Wrocławiu

Park miejski znajdujący się w zachodniej części Wrocławia, którego tworzenie rozpoczęło się w 2000 roku. Stanowi on wschodnią część nie zrealizowanego w całości większego założenia - Parku Nowodworskiego. Powierzchnia Parku Tysiąclecia wynosi około 90 ha. Położony jest na lewym(zachodnim) brzegu rzeki Ślęzy, która jednocześnie tworzy jego wschodnią granicę. Od zachodu ogranicza go Autostradowa Obwodnica Wrocławia[nota 1]. Południową granicę Parku Tysiąclecia stanowi ulica Graniczna, za którą położone jest osiedle Muchobór Wielki, a północną ulica Żernicka.
Za Wikipedią

Kładka w nowym wrocławskim parku, Parku Tysiąclecia. Konkurs na ...