Kalogródek (dawny)

Pub Kalogródek przy ul. Kuźniczej przy skrzyżowaniu z ul. Uniwersytecką we Wrocławiu. Pub powstał pod koniec lat 80. XX wieku na działce wydzierżawionej od Uniwersytetu Wrocławskiego. Kalogródek był kultowym miejscem spotkań studentów (i nie tylko) okolicznych wydziałów.

W 2008 roku zapadła decyzja o wyburzeniu Kalogródka, które nastąpiło pod koniec 2011 roku. Według planów uczelni miała tu powstać biblioteka Instytutu Historii. Z powodu braków środków z planów jednak zrezygnowano. W 2017 r. ...

W 2008 roku zapadła decyzja o wyburzeniu Kalogródka, które nastąpiło pod koniec 2011 roku. Według planów uczelni miała tu powstać biblioteka Instytutu Historii. Z powodu braków środków z planów jednak zrezygnowano. W 2017 r. Uniwersytety zdecydował o wybudowaniu w tym miejscu gmachu Instytutu Muzykologii.

Pub "Kalogródek" na Kuźniczej. W niedalekiej przyszłości Uniwersytet ...
    Pub "Kalogródek".
    Słynny "Kalogródek". Widok ze skrzyżowania ul. Kuźniczej z Uniwersytecką.
    Prace rozbiórkowe Kalogródka .
    Teren ogrodzony po byłym Kalogródku widocznie ruszy jakaś inwestycja. ...
    Pusty plac po kultowej knajpie Kalogródek... Trochę żal..., ale ...
    Posesja nr 29b przy ul. Kuźniczej, miejsce po Kalogródku i kamienica ...
    komentarze: 0
    Wykopaliska archeologiczne na terenie dawnego Kalogródka.https://gazetawroclawska.pl/pusty-teren-po-wroclawskim-kalogrodku-zostanie-zabudowany-uniwersytet-otrzymal-110-mln-zl-na-centrum-dydaktyczne/ar/c5-17200075
    Rozkopany plac po "Kalogródku" i fundamenty dawnej kamienicy.
    Wykopaliska archeologiczne na terenie dawnego Kalogródka.