Krasnal Integracjanek

Wystawa planszowa pt "Filozoficze ZOO"

Przedszkole Integracyjne Nr 93

Przedszkole Integracyjne Nr 93 im. Jana Brzechwy przy ul. Grochowej 15 we Wrocławiu. Placówka została otwarta w 1966 roku, natomiast w 1993 r. przedszkole zostało przekształcone w integracyjne.

Do przedszkola uczęszcza ok. 90 dzieci, w tym ok. 20 z orzeczeniami o potrzebie kształcenia specjalnego. Do najczęściej występujących problemów rozwojowych dzieci, zakwalifikowanych do tej formy kształcenia należą: zespoły genetyczne, zaburzenia ze spektrum autyzmu, opóźnienie rozwoju psychoruchowego, ...

Do przedszkola uczęszcza ok. 90 dzieci, w tym ok. 20 z orzeczeniami o potrzebie kształcenia specjalnego. Do najczęściej występujących problemów rozwojowych dzieci, zakwalifikowanych do tej formy kształcenia należą: zespoły genetyczne, zaburzenia ze spektrum autyzmu, opóźnienie rozwoju psychoruchowego, niepełnosprawność intelektualna, sprzężenie niepełnosprawności, i inne

Nowoczesny zespół przedszkolny w dzielnicy Gajowice.
    Przedszkole przy ul. Grochowej. Fot. S. Arczyński.