Bar Tempo (dawny)

Nie istnieje

Pierwszy dzień działalności baru przypada na 27 kwietnia 1961 roku. Pierwszym kierownikiem baru był Jarosław Kahul. Od początku obiekt stał się popularnym barem, z czasem wręcz kultowym. "Tempo" był barem typu czeskiego charakteryzującym się wyodrębnionymi stoiskami. Był drugim najbardziej dochodowym w całej Polsce barze /po warszawskim "Praha"/. Współtwórcami renomy "Tempa" były Waleria Wieczorek, Genowefa Maj, Maria Melecha, Maria Mencel, Jan Szostak, Stefania Peluch i inni. Pracą 62 osobowej obsługi ...
Pierwszy dzień działalności baru przypada na 27 kwietnia 1961 roku. Pierwszym kierownikiem baru był Jarosław Kahul. Od początku obiekt stał się popularnym barem, z czasem wręcz kultowym. "Tempo" był barem typu czeskiego charakteryzującym się wyodrębnionymi stoiskami. Był drugim najbardziej dochodowym w całej Polsce barze /po warszawskim "Praha"/. Współtwórcami renomy "Tempa" były Waleria Wieczorek, Genowefa Maj, Maria Melecha, Maria Mencel, Jan Szostak, Stefania Peluch i inni. Pracą 62 osobowej obsługi kierował Karol Możejko.
Dziś po barze pozostało wspomnienie starszych pokoleń mieszkańców Wrocławia

Bar Tempo - pierwszy powojenny bar szybkiej obsługi. Foto Tadeusz ...