Wnętrza restauracji Sezam (dawnej)

Budynek usługowo - biurowy

Restauracja Sezam

Alibal: Wybudowany na zlecenie WSS "Społem" we Wrocławiu z filią w Strzelinie, i oddany do użytku w 1991 roku.
Według projektu, miał tutaj powstać "Motel" o nazwie dzisiejszej restauracji.
Pomieszczenia hotelowe miały mieścić się na wyższych kondygnacjach z restauracją na parterze, pomieszczeniami administracyjnymi i piekarnią na zapleczu.
Plany jednak nie osiągnęły celu. Piekarnia(zarazem ciastkarnia), już po roku funkcjonowania została oddana w dzierżawę i jedynie przez dłuższy czas pod zarządem ...
Plany jednak nie osiągnęły celu. Piekarnia(zarazem ciastkarnia), już po roku funkcjonowania została oddana w dzierżawę i jedynie przez dłuższy czas pod zarządem WSS-u funkcjonowała restauracja.
Obecnie całość obiektu jest dzierżawiona, w większości przez indywidualne podmioty gospodarcze.
Budynek usługowo-gastronomiczny we władaniu prywatnym. Oprócz obszernych dawnych pomieszczeń gastronomicznych na parterze w górnych piętrach znajdują się biura wielu firm.
(mietok -2015)

Nie wiem, jak jest w Strzelinie latem, ale teraz w lutym w tym ...