Budynek płuczki i flotacji

Zakład przeróbki mechanicznej węgla

Rezydencja Sztuki

Zakład mechanicznej przeróbki węgla oraz hala płuczki i flotacji

W budowie

Rezydencja Sztuki ma objąć dawny zakład mechanicznej przeróbki węgla oraz halę płuczki i flotacji. Oba obiekty zostaną zmodernizowane i przebudowane na wielofunkcyjny ośrodek aktywności społecznej, centrum biurowo-warsztatowe oraz zaplecze hotelowo-noclegowe. W budynku znajdą się pracownie dla artystów i muzyków, przestrzenie na plany zdjęciowe i filmowe, ciemnie fotograficzne, laboratorium prototypów, hotel w formie nowoczesnych loftów oraz ogród restauracyjny na dachu. Obiekt będzie rewitalizowany ...
Rezydencja Sztuki ma objąć dawny zakład mechanicznej przeróbki węgla oraz halę płuczki i flotacji. Oba obiekty zostaną zmodernizowane i przebudowane na wielofunkcyjny ośrodek aktywności społecznej, centrum biurowo-warsztatowe oraz zaplecze hotelowo-noclegowe. W budynku znajdą się pracownie dla artystów i muzyków, przestrzenie na plany zdjęciowe i filmowe, ciemnie fotograficzne, laboratorium prototypów, hotel w formie nowoczesnych loftów oraz ogród restauracyjny na dachu. Obiekt będzie rewitalizowany w drugim etapie.
/Petroniusz w oparciu o Koncepcję projektową opracowaną przez Nizio Design International z Warszawy/