Przejście kryte

Dom zakonny Pax et Bonum

Dekretem JE Ks. Bp. Ignacego Deca, ordynariusza diecezji świdnickiej, parafia Nawiedzenia NMP w Wambierzycach i opieka nad sanktuarium została powierzona Braciom Mniejszym z Prowincji Św. Jadwigi. Natomiast, na podstawie pisemnej zgody Biskupa Świdnickiego i aprobaty Definitorium Prowincji św. Jadwigi wyrażonej na sesji dnia 18 maja 2007 r. we Wrocławiu, został erygowany dnia 29 czerwca 2007 r. dom zakonny Braci Mniejszych pod wezwaniem Nawiedzenia Najświętszej Maryi Panny. Pierwsi bracia przybyli ...
Dekretem JE Ks. Bp. Ignacego Deca, ordynariusza diecezji świdnickiej, parafia Nawiedzenia NMP w Wambierzycach i opieka nad sanktuarium została powierzona Braciom Mniejszym z Prowincji Św. Jadwigi. Natomiast, na podstawie pisemnej zgody Biskupa Świdnickiego i aprobaty Definitorium Prowincji św. Jadwigi wyrażonej na sesji dnia 18 maja 2007 r. we Wrocławiu, został erygowany dnia 29 czerwca 2007 r. dom zakonny Braci Mniejszych pod wezwaniem Nawiedzenia Najświętszej Maryi Panny. Pierwsi bracia przybyli do Wambierzyc dnia 25 czerwca 2007 r.

Bazylika Najświętszej Marii Panny wraz z budynkiem domu zakonnego ...
    Wambierzyce na pocztówce z początku XX wieku.