ul. Grochowa, Wrocław
morgot: Założyłem obiekt dla kamienicy po lewej stronie i uzupełniłem opis pocztówki.
Budynek nr 5-7, ul. Potockiego Wacława, Wrocław
YouPiter: Dwa razy moja dawna praca, nie sprawiało więc odgadnięcie zagadki większej trudności :)
YouPiter: Taki żółty, wiem o którego chodzi :)
pl. Kościuszki Tadeusza, Darłowo
dariuszfaranciszek: W Rynku w Darłowie – współcześnie są takie 2 miejsca z odstającą kamienicą nr 55 i nr 12
ul. Baldego Stefana, ks., Opole
kitapczy: Trzy obiekty pływające (dwie łodzie i barka) widoczne na pierwszym planie cumują przy prowizorycznym nabrzeżu na lewym brzegu rzeki, poniżej mostu Stulecia.
Kamienica nr 1 (dawna), ul. Kolegiacka, Opole
kitapczy: Ta kolorowana fotografia pozwala wyraźniej dostrzec drobny szczegół w dawnej kamienicy przy Conventstraße 2 (ul. Kolegiacka). Otóż, część fasady od strony Uferstraße (ul. Nadbrzeżna, dziś ul. ks. Baldego), na wysokości pierwszego piętra, była nieco wysunięta przed lico budynku. Właśnie ten ukośny występ (w części przylegającej do sąsiedniej kamienicy nr 1) jest tu dobrze widoczny. Można go dostrzec ...

morgot
Rigo.
morgot

V oficjalne Walne Zebranie członków stowarzyszenia Wratislaviae Amici

20 maja 2012, godz. 11.00 - 14.00

Informujemy, że oficjalne V Walne Zebranie członków stowarzyszenia „Wratislaviae Amici”, odbędzie się w dniu 20 maja 2012 roku w sali konferencyjnej przy ul. Swojczyckiej 118 we Wrocławiu (siedziba Rady Osiedla Strachocin – Swojczyce - Wojnów) w godzinach od 11.00 do 14.00. Zebranie będzie miało przede wszystkim charakter sprawozdawczy (kadencja władz mija w 2013r). Do udziału w zebraniu uprawnieni są wszyscy członkowie stowarzyszenia. Zaproszenia zostaną wysłane dodatkowo drogą elektroniczną.

/ / / / 5 /
Zapraszam serdecznie na zebranie wszystkich członków stowarzyszenia!!