pl. Sybiraków, Słubice
maras - Administrator: Zdarzały się takie przypadki, że ówczesne wydawnictwa różnie podchodziły do autorów zdjęć. Dla "spokojności" dopiszę drugiego.
pl. Wolności, Wrocław
StaSta: Muszą, ponieważ owija się nimi stopy.
Budynek nr 10 (dawny), ul. Chopina Fryderyka, Szczawno-Zdrój
rajaser: Ok.
Pomnik wojenny 1866, 1870-1871 (Szprotawa koszary), Szprotawa
maras - Administrator: W dawnej nazwie jest to ujęte. Co do formy nazwy obiektu to od dawna taką stosujemy w przypadku jeżeli pomnik był jednoczesnym upamiętnieniem poległych w tych dwóch wojnach: prusko-austriackiej i prusko francuskiej.
Dom nr 54-56, ul. Olszewskiego Karola, Wrocław
maras - Administrator: Zmniejszyłem.

rajaser
RobTur
RobTur
vooiteg

Kamień Śląski - wieś, pałac oraz sanatorium

3-częściowy film dokumentalny z 2005r. autorstwa Ryszarda Bielawskiego przedstawiający Kamień Śląski
Film dokumentalny z 2005r. autorstwa R. Bielawskiego przedstawiający Kamień Śląski. W pierwszej przedstawiona jest wieś, w drugiej pała, a w trzeciej sanatorium.

Część 1 - wieś

Część 2 - pałac

Część 3 - sanatorium

/ / /
/ / / /
moose (administrator) | 2020-12-06 09:10:07
Niestety linki wyparowały.
Mmaciek - Administrator | 2020-12-07 05:45:39
Są, tylko ze starym protokołem, przez co system nie wyświetla prawidłowo filmów. W przypadku embedów z YT wystarczy prosta podmiana w kodzie z http na https.
moose (administrator) | 2020-12-14 22:35:13
Ciekawostka - wraz z wprowadzeniem nowego rozkładu jazdy pociągów od 13 grudnia zmieniono nazwę stacji kolejowej z Kamień Śląski na Otmice, w których faktycznie stacja się znajduje. Do Kamienia ze stacji jest ok. 5 km.