2024 - Budowa buspasa na Jagodno, ul. Buforowa, Wrocław
Zdzisław K.: W miejscu "Domek ogrodowy" Powstanie pętla autobusowa dla budowanego buspasa na Jagodno.
Budynek nr 3, ul. 1 Maja, Malczyce
stap: Nowy właściciel obiektu, prowadzi jego remont kapitalny i gruntowną restaurację. Ta ohydna nadbudówka - przybudówka nad dawnym wejściem głównym, prawdopodobnie ma zostać rozebrana :)
Bełchatów
Danuta B.: Ok.
ul. Kamieńska, Trzęsacz
heck: A po lewej - spory obiekt już powstał
Dom wczasowy Slavia (dawny), ul. Promenada Gwiazd, Międzyzdroje
Mmaciek: Dzięki!
Dom nr 21 (dawny), ul. Wolności, Szczytna
Termit: Tu jest bład całego obiektu bo to nie jest numer 21 tylko 19

krzych[k]
Paulus,
krzych[k]

Rok 2011 według zufa
Autor: zuf°, Data dodania: 2012-01-01 22:01:12, Aktualizacja: 2012-01-01 22:01:12, Odsłon: 2571

Jak to zazwyczaj bywa, koniec roku i początek nowego jest okazją do różnych podsumowań, rankingów i ocen tego co przyniosły i jakie były ostanie 12 miesięcy. Co by tradycji stało się zadość to i ja postanowiłem zrobić małe podsumowanko. Co działo się w tamtym roku we Wrocławiu...? Ano całkiem sporo. Zapraszam na kilka ważnych i mniej ważnych wydarzeń z "dwa tysiące jedenastego" .

Początek roku przywitał nas piękną zimą. Park południowy ostatniego dnia stycznia zmienił się w bajkowy ogród
Zdjęcie nr 1

Kiedy wszyscy myśleliśmy, że wiosna zawitała u nas na dobre, 3 maja porządnie sypnęło śniegiem. Na zdjęciu ulica Ołtaszyńska z kwitnącymi kasztanowcami podczas śnieżycy
Zdjęcie nr 2

Koniec wakacji to jedno z najważniejszych wydarzeń nie tylko roku ale praktycznie całej historii miasta. 31 sierpnia otwarto dla ruchu Most Rędziński

A tym samym samochody wreszcie pojechały po Autostradowej Obwodnicy Wrocławia na jej całej długości
Zdjęcie nr 4

Kolejny miesiąc - wrzesień - to kolejne ważne wydarzenia w życiu miasta. 4 dnia tego miesiąca na torowisku na ulicy Świeradowskiej zawitał Tramwaj "Plus"
Zdjęcie nr 5

A trzy dni później, siódmego, na Sky Towerze zawisła wiecha zatrzymując tym samym rosnący od kilku miesięcy na oczach mieszkańców najwyższy budynek w mieście i kraju
Zdjęcie nr 6

Następnie 17, odbył się koncert George Michael wraz z uroczystością oficjalnego otwarcia nowego stadionu. Nie było to jednak pierwsze wydarzenie gdyż siedem dni wcześniej wrocławianie mogli podziwiać galę boksu
Zdjęcie nr 7

24 września to zamknięcie dla ruchu i rozpoczęcie przebudowy jednej z najbardziej charakterystycznych ulic miasta. Ulica Pułaskiego staje się nowa i ładniejsza
Zdjęcie nr 8

Ostatnim wydarzeniem (z początku listopada) jest rozpoczęcie odbudowy nielegalnie wyburzonej kamienicy na Ostrowie Tumskim

Mam nadzieje, że się podobało. Za rok kolejne podsumowanko :)
Wszystkiego dobrego w nowym roku!!