Klasztor Ubogich Sióstr Szkolnych de Notre Dame (dawny), ul. Warszawska, Głubczyce
Port rybacki, ul. Bosmańska, Krynica Morska

Iras (Legzol)
Iras (Legzol)

Informacja nt. ostatnich przerw w działaniu strony

Wyjaśnienie ostatnich awarii i plan działania
Przerwy w działaniu strony, z którymi mieliśmy do czynienia w ostatnim okresie mogą budzić pewien niepokój. Dlatego też chciałbym poinformować wszystkich użytkowników strony oraz jej fanów co się dzieje.

Wszystkie przerwy z jakimi mieliśmy do czynienia w ostatnim okresie (od 10.11.2011) są związane z czynnikami zewnętrznymi i od nas niezależnymi (awaria zasilania, przerwy w dostępie do internetu etc). Pragnę jednak uspokoić nastroje i zapewnić, że wszelkie dane związane z naszą stroną (kod, baza informacji, zdjęcia) są bezpieczne i nic im nie zagraża.

W związku z ostatnim wydarzeniami Zarząd Wratislaviae Amici przygotował plan działania składający się z kilku wariantów. Plan ma na celu zapewnić 100% stabilność w funkcjonowaniu naszego portalu. Obecnie analizowanych jest kilka scenariuszy, z których wybierzemy najlepsze rozwiązanie. Przewidujemy, że cała sytuacja unormuje się w przeciągu maksymalnie 7 - 10 dni. Niestety, ale nie mamy pewności czy w tym okresie nie nastąpi kolejna awaria.

Z pozytywnych informacji mogę przekazać, że mamy już za sobą ponad 30% prac związanych z modernizacją strony. O szczegółach, zmianach oraz nowych elementach poinformujemy szerzej już w styczniu 2012r.

W przypadku wszelkich pytań, wątpliwości etc. proszę o kontakt.

/
Mmaciek | 2011-11-24 14:20:56
Wszystkich użytkowników prosimy o cierpliwość i trzymanie kciuków, aby wszystko zakończyło się jak najszybciej i najlepiej dla portalu.
Andrzej40 | 2011-11-24 18:36:55
Trzymam za Was kciuki
kris_2 | 2011-11-25 12:26:40
Jeśli będzie potrzebna jakaś pomoc (materialna) to chętnie się dołożę. Pozdrawiam
Krisie wpadnij na spotkanie to będzie też świetny wkład:)))
kris_2 | 2011-11-28 09:48:45
Dziękuję za zaproszenie, ale nie udało mi sie uciec z Lublina do Wrocławia :( Może na lato... :) Pozdrawiam wszystkich uzytkowników
Ok. :)))
U.N. | 2011-11-28 09:14:16
Oby, oby, bo te tradycyjne już wekendowe przerwy w dostępie do strony wnerwiają.
bonczek/hydroforgroup/ | 2011-11-28 16:09:39
Ja mam pytanie. Pytanie na które bardzo chciałbym uzyskać konkretną i wiarygodną odpowiedź. Co rusz strona nasza nie działa powtarza się to na tyle systematycznie, że zaczyna być denerwujące i zniechęcające do jej odwiedzania, szczególnie w weekendy kiedy jest czas na pisanie artykułów, opisywanie obiektów i sadzanie zdjęć. Powiedzcie mi proszę jak to jest, że stowarzyszenie, które otrzymało kasę w ramach nagrody za działalność, współpracujące z kilkoma prężnymi organizacjami i mające znajomości na rożnych szczeblach, w rożnych instytucjach i pobierające co miesiąc składki od członków nie jest w sposób jednoznaczny w stanie załatwić sobie stabilnego serwera i przyzwoitego łącza oraz programisty tak aby wszystko po prostu przyzwoicie działało.? Z drugiej strony mamy "konkurencyjny" portal Fotopolskę (gdzie rozkręcam Końskie), który po prostu hula jak się patrzy, a nie ma ani nagród, rejestracji, obowiązkowych składek i zaplecza w postaci możliwości i znajomości i działa szybko i sprawnie bez względu na porę dnia i tygodnia? Co rusz czytam na Hydralu o problemach z serwerem, Hydralem, planowanych krokach i.......i nic ... Pozdro bonk Dlaczego tak jest?
Mmaciek | 2011-12-06 01:57:54
Mamy już wykupiony nowy serwer i przystępujemy do transferu danych. Cała operacja potrwa maksymalnie kilka dni. Niewykluczone, że w tym czasie wystąpią jeszcze przerwy w działaniu strony. Po zakończonej przeprowadzce wszelkie awarie przestaną nam dokuczać, gdyż nowy serwer będzie pod całodobową opieką. Nasz nowy serwer będzie teraz zlokalizowany we Francji, w dużej firmie hostingowej.
MT | 2011-12-06 10:40:12
Najistotniejsze w tym wszystkim jest to, że firma ma siedzibę we Wrocławiu i sprawdzone już przez nas przez ostatni rok serwery wraz z dobrze działającą pomocą techniczną - to czy są one we Francji, czy np. w Niemczech to już jakby sprawa wtórna. Cała ta operacja i decyzja o zmianie serwera to milowy krok do całkowitego uniezależnienia się od kogokolwiek, a tym samym do zagwarantowania pełnej stabilności strony i bezpieczeństwa zbiorów wszystkich naszych użytkowników.
"Zrobiliżmy krok napszut" :)
Czy teraz zmieni się adres strony ? Czy pozostanie dalej www.wroclaw.hydral.com.pl ?