Platforma widokowa (droga Przełęcz Jugowska - Kozie Siodło)

Drewniana platforma widokowa, przy leśnej drodze, prowadzącej z Przełęczy Jugowskiej (Hausdorfer Kreuz) na Kozie Siodło (Falkenberger Ladestadt), poniżej zachodnich stoków Koziej Równi (Ziegenrücken). Wybudowana, podobnie jak platforma na Kocim Grzbiecie, staraniem Stowarzyszenia Wielka Sowa i Nadleśnictwa Świdnica, przy współpracy władz powiatowych, Bielawy, Pieszyc i Dzierżoniowa. . Z platformy można podziwiać Pieszyce i zachodnią ...
Drewniana platforma widokowa, przy leśnej drodze, prowadzącej z Przełęczy Jugowskiej (Hausdorfer Kreuz) na Kozie Siodło (Falkenberger Ladestadt), poniżej zachodnich stoków Koziej Równi (Ziegenrücken). Wybudowana, podobnie jak platforma na Kocim Grzbiecie, staraniem Stowarzyszenia Wielka Sowa i Nadleśnictwa Świdnica, przy współpracy władz powiatowych, Bielawy, Pieszyc i Dzierżoniowa. . Z platformy można podziwiać Pieszyce i zachodnią część Dzierżoniowa, oraz Ślężę. Bielawa jest przesłonięta Kopistą (Steinkoppe) i Korczakiem (Kornetkoppe). /SyG/

Przełęcz Jugowska. Tablica informacyjna i drogowskaz wskazujący ...
    Góry Sowie. Droga p.poż. prowadząca z przełęczy Jugowskiej na ...