Przedszkole Publiczne

Przedszkole Publiczne w Kargowej, wchodzące od 01.01.2012 w skład Zespołu Szkolno-Przedszkolnego, to placówka funkcjonująca w liczbie czterech oddziałów miejscowych i jednego oddziału przedszkolnego w Smolnie Wielkim. Mieści się ono w trzech salach przedszkolnych sąsiadujących z gimnazjum, natomiast oddział zamiejscowy mieści się w części budynku byłej Szkoły Podstawowej w Smolnie Wielkim. Do wszystkich oddziałów przedszkola może uczęszczać 125 dzieci w wieku od trzech do sześciu lat. W Kargowej ...
Przedszkole Publiczne w Kargowej, wchodzące od 01.01.2012 w skład Zespołu Szkolno-Przedszkolnego, to placówka funkcjonująca w liczbie czterech oddziałów miejscowych i jednego oddziału przedszkolnego w Smolnie Wielkim. Mieści się ono w trzech salach przedszkolnych sąsiadujących z gimnazjum, natomiast oddział zamiejscowy mieści się w części budynku byłej Szkoły Podstawowej w Smolnie Wielkim. Do wszystkich oddziałów przedszkola może uczęszczać 125 dzieci w wieku od trzech do sześciu lat. W Kargowej funkcjonują trzy grupy dzienne i jedna popołudniowa.
W placówce pracuje 11 pracowników: 6 nauczycielek, 3 woźne oddziałowe, pomoc nauczycielki oraz pracownik gospodarczy. Przedszkolem kieruje dyrektor Zespołu mgr Dariusz Wróblewski. Wszystkie nauczycielki posiadają wykształcenie kierunkowe, zgodne z wymaganiami stawianymi nauczycielom przedszkola. Cała kadra pedagogiczna uczestniczy w ustawicznym doskonaleniu zawodowym korzystając z różnych jego form.
Źródło opisu:
Dodał Petroniusz