Budynek nr 2, ul. Ogrodowa, Dzierżoniów
Danuta B.: Na szybko
Dworzec towarowy (dawny), ul. Madalińskiego Antoniego, gen., Wrocław
Danuta B.: To i sąsiednie zdjęcie (podobne) odpisałam od biurowca Cargo, bo go na żadnym nie widać. Przypięłam do dworca towarowego, który wymaga jednak uszczegółowienia. Na razie tak zostaje.
Danuta B.: Bardzo cenne zdjęcie!
Dom nr 5 (dawna plebania), ul. Szkolna, Nowogród Bobrzański
Hellrid: Poprawiłem ulice Roli Żymierskiego, zastąpiono ją nazwą Dobra, scaliłem. + dopisałem brakujące ulice.
Cafe Hennig (dawne), pl. Wolności, Nowogród Bobrzański
Hellrid: Dopisałem do obiektu.
ul. Wojska Polskiego, Kłodzko
Stan: Dodałem znaczniki nowych obiektów, wybudowanych lub zmienionych po likwidacji Bramy Zielonej. Po prawej odsłonięty kompleks dawnego kolegium jezuickiego.

Szyszka
FM
Krzysztof Bach

"3 godziny trwać będzie pochód"

"Gazeta Robotnicza"
""Ogólnokrajowe święto dożynek, które odbędzie się we Wrocławiu w dniu 11 września, rozpocznie się 50-cio tysięcznym korowodem delegacji chłopów z całego kraju, o godz.12.10. Barwny ten pochód przedefiluje wokoło 50-hektarowego pola trwać będzie przypuszczalnie 3 godziny. Przemarsz korowodu odbiorą najwyżsi przedstawiciele Rządu R. P. Przyjazd ich przewidziany jest na godzinę 11.50. O 12 dowódca korowodu, płk. Artuszewski, zamelduje gospodarzom dożynek o rozpoczęciu defilady. Już od wczesnych godzin rannych trwać będzie ruch na placu dożynkowym....
Zdjęcie nr 1

O godz. 10.30 odbędzie się zbiórka grup wojewódzkich przed namiotami, a następnie wymarsz na plac zbiórki. W ciągu godziny nastąpi ustawienie korowodu do defilady, a w ciągu następnej godziny przegląd grup. Po przewidzianym zakończeniu pochodu o godz. 15 rozpocznie się wręczanie wieńców gospodarzom dożynek..."

Fragment artykułu z Gazety Robotniczej z dnia 8.IX.1949

/ / / /