Budynek nr 5 - Niewidzialny Dom, ul. Strumykowa, Toruń
sawa: Do której kategorii mam zaliczyć ten poprzemysłowy budynek po lewej stronie ?

foto-baron
prysman
Jan R

Debata 'Czy Wrocław będzie drugą Warszawą?'

Zapraszamy do wzięcia udziału w kolejnej dyskusji zatytułowanej 'Czy Wrocław będzie drugą Warszawą?', która odbędzie się 11 czerwca 2007 roku o godzinie 17.30, w budynku Zintegrowanego Centrum Studenckiego Politechniki Wrocławskiej, Wybrzeże Wyspiańskiego 23-25, bud. C-13, s.3.11 - sala teatralna, 2 piętro.
Organizuje: SARP Wrocław

/ / /
fck | 2007-06-08 20:18:36
Hm... Sky Tower - 220m CLA - 170m Wieżowce na Traugutta - 140 i 120m Odra Tower - 130m Centrum Południowe - 130m Wieżowiec przy browarze - circa 100m Riverview - 80-100m Zaczyna robić się ciekawie.
fraz | 2007-06-09 11:28:43
Biorąc pod uwagę ile cegły wywieziono do warszawy z Wrocławia, nalezyzadać pytanie na ile warszawa jest Wrocławiem (a raczej Breslau)
PP | 2007-06-09 12:23:05
To, że Warszawa nie jest autentyczna nie podlega kwestii, a to jest bardzo ciekawy wniosek. Na prawdę - świetne.
TadPiotr | 2007-06-09 12:48:02
Temat dość dziwacznie postawiony. Ja jestem jak zwykle przeciw wysokościowcom. Dużego sensu nie mają, zwłaszcza w takim mieście jak Wrocław.
teresa, teresa kozlowski | 2007-06-09 15:58:35
Czy ktos zauwazyl, ze od jakiegos czasu mamy do czynienia z prawem popytu i podazy? Ktos zainwestowal miliony w cos, co nie ma sensu ?
PP | 2007-06-09 17:21:00
Już od dawna uważam na tego "ktosiabezsensu"
teresa, teresa kozlowski | 2007-06-09 15:59:44
W dalszym ciagu liczysz te cegly ?
fraz | 2007-06-14 18:18:07
Nie wiem ile masz lat ale ludzie, którzy przyjechali do Wrocławia w początku lat 50-tych (jak moi rodzice) pamietają jeszcze stojące - wypalone kwartaly budynków między Legnicką a Zachodnią. To co udalo się oczyścić, po rozbiórce pojechało do Warszawy, a co nie znlazło się na "górce legnickiej" miedzy wiaduktami. Nie jestem wrogiem Warszawy, moja rodzina mieszka tam od 1895 r., ale "warszowioków", którzy niszczyli miasta na "ziemiach odzyskanych" dla własnego "widzimisie".
jacekq | 2007-06-09 17:01:02
Rzecz w tym, ze tę cegłę wywieziono z Wrocławia, ale Warszawa niewiele na tym skorzystała...
imigrant | 2007-06-10 23:07:58
Cegieł nie wyrwiemy, ale byłem w ten weekend w Muzeum Narodowym w Warszawie i ze zdumieniem odkryłem, że jakieś 2/3 galerii sakralnej sztuki średniowiecznej pochodzi z wrocławskich kościołów. To jest temat. ale nie na tę dyskusję. Co do wysokościowców, to uważam, że ich brak jest atutem Wrocka.