Wnętrze kościoła, Poznań
FM: Późnogotycki ołtarz główny z 1512 roku, przywieziony do poznańskiej katedry z kościoła w Górze Śląskiej po II wojnie światowej.
Pawilon handlowo-usługowy, ul. Drukarska, Wrocław
Popski: Ciekawostka: inna wrocławska kawiarnia ze składanymi krzesełkami turystycznymi (od 38:30) Też inscenizacja?
Kościół św. Jana Chrzciciela, ul. Główna, Smogorzów
MR1990: Poprawiłem datowanie. Pomnik wojenny i urząd celny wybudowano w roku 1924. Przypisałem im też lokalizację. Pomnik częściowo zachował się, planowane jest jego postawienie na nowo.
Dziedziniec Fortu Ostróg, Srebrna Góra
Zdzisław K.: Cmentarz Żołnierzy Polskich.
Pocztówki z Zielonej Góry, Zielona Góra
Popski: Podmiana.

MR1990
MR1990
ragnar - Administrator

Oferta sprzedaży pałacu w Piotrówku
Autor: Poszukiwacze Przygód°, Data dodania: 2007-04-19 22:15:34, Aktualizacja: 2007-04-19 22:15:34, Odsłon: 2084

Treść
Adres

Lokalizacja

Piotrówek, Jordanów Śląski
powiat wrocławski, województwo DOLNOŚLĄSKIE

Informacje podstawowe

Powierzchnia: 1 400 m2
Cena całkowita: 500 000 PLN
Cena za m2: 357.14 PLN
Rok budowy: 1866
Powierzchnia działki: 3 100 m2

Opis • Pomieszczenia • Stan prawny • Standard / stan ogólny • Udogodnienia • Działka • Usytuowanie • Tereny rekreacyjne • Komunikacja

Opis

Przepiękny pałac w Piotrówku gm. Jordanów Śląski wpisany do Rejestru Zabytków, otoczony łąkami i polami. Do 1400- metrowej posiadłości przynależy 3100mkw gruntu graniczącego ze stawem. Pałac wzniesiono w stylu klasycystycznym w 1866 r, o część wschodnią powiększony został w 1898 r. Część starsza, zachodnia została założona na planie prostokąta, z osiowymi ryzalitami, nakryta dachem czterospadowym. Część nowsza jest kwadratowa, z narożną kolistą wieżą z użytkowym poddaszem, nakryta czterospadowym dachem łamanym z lukarnami. Na południowy wschód od pałacu znajdują się resztki parku krajobrazowego, a w nim - resztki grodziska z XIII wieku. Na pobliskim wzgórzu znajduje się - dostępna polną ścieżką - wieża widokowa wzniesiona ku czci Bismarcka.

Liczba pokoi: 20

Stan prawny

Księga wieczysta: jest • Stan prawny: własność

Stan: wymaga remontu kapitalnego • Standard: niski • Dostępne od: 2007-01-17

Kształt działki: prostokąt • Zadrzewienie działki: częściowo

Położenie: na wsi • Przybliżona lokalizacja: Piotrówek • Typ ulicy / drogi: cicha ulica • Nawierzchnia drogi dojazdowej: asfaltowa / kostka • Widok: pola

/ / / /
Pół miliona...? Chyba sie skusze :)