Kolumna upamiętniająca bitwę austriacko-szwedzką (pierwotna lokalizacja), Szczepanów
Hellrid: Utworzyłem obiekt dla pierwotnej lokalizacji kolumny, na mapach z XIX wieku pomnik jest określany jako Denkmal Kaizer Carl VI
Dzielnica Sławięcice
kitapczy: Zabudowania po bokach uniemożliwiają dokładną lokalizację spichlerza w Sławięcicach. Znajdował się on w części zwanej Gut, późniejszy teren PGR, tj. między ulicami Sadową i Szpaków oraz Sławięcicką.
ul. Kotlarska, Wrocław
tlen77: Już chyba wszystko jasne - jeśli widać Szewską 57 , to znaczy ,że datowanie jest wcześniejsze niż 1907 , a wtedy Zimmer i Schwabe mieli lokale pod nr 11. Meblarz Bohm działał pod nr 10. Zatem jest to wlot Szewskiej. Zmieniam opis.
Zdjęcia niezidentyfikowane (Wrocław), Wrocław
marko: Wczoraj napisałem do tej osoby, może jakoś zareaguje. A widzę, że pietrzepawle znalazł dodatkowe informacje o Robercie Böhmie i potwiedził, że to był jego nagrobek.
Donżon i bastiony na Warownej Górze, Srebrna Góra
moose: Widok z fortu Wysoka Skała na Donjon, po prawej Esplanada.

pavelo
Hellrid
Hellrid
Hellrid
jawc
Hellrid
Hellrid
Hellrid
rajaser
bungulator
Zulka
Wincenty Miros
Wincenty Miros
Hellrid
Hellrid
Hellrid
Hellrid
Ireneusz1966

Prezentacja Skody 16 T
Autor: Koloko°, Data dodania: 2007-01-12 21:03:59, Aktualizacja: 2007-01-12 21:03:59, Odsłon: 3140

Zajezdnia nr 4 "Borek"; godz. 12:00;12.01.2007
W dniu 12 stycznia 2007 w wyremontowanej hali zajezdni nr 4 "Borek" Odbył się pokaz dwóch pierwszych Skód 16 T. Tramwaje mają numery #3001 i #3002.
Punkt dwunasta rozpoczęła się konferencja prasowa z udziałem Władz miasta, przedstawicieli Skody oraz MPK Wrocław. Przedstawiono plany wymiany taboru, remontów wrocławskich torowisko oraz historie firmy Skoda.
O 12:30 przy dźwiękach "Mkną po szynach niebieske tramwaje" do hali wtoczyły się dwa, 30 metrowe, wagony. Udostępniono zgromadzonym każdy zakamarek tramwaju, można było usiąść na miejscu motorniczego, wejść pod tramwaj a także na dach.
Około godziny 13 załadowany widzami tramwaj, z napisem "wycieczka", wyjechał z hali i skierował się w strone pętli "Krzyki" gdzie zawrócił i pomknął w strone nieużywanej pętli na ul. Hallera. Nastąpił tam krótki postój i prezentacja automatycznego podjazdu dla niepełnosprawnych. Podczas przejazdu ulicami, wzbudził on wielkie zainteresowanie przechodniów jak i kierowców.

Zdjęcia: Koloko, PAX, Quol

/ / / / / s /