Stacja kolejowa Opole Wschodnie, ul. Oleska, Opole
foxi: Więcej fotek na
Kamienica nr 25, ul. Młynarska, Wałbrzych
moose (administrator): Poprawiłem zdjęcie (rozmiar, zniekształcenia) - proszę samodzielnie w przyszłości dokonywać edycji zdjęć.
Ratusz, pl. Rynek, Opole
Rodryg Świteńki: Dam radę :) Dziwne to, że w zakładce komentarze nie widać Waszych uwag.
Otoczenie kościoła, Ziębice
Tony: Pojawienie się tej płyty jest zagadką. Parafia milczy, władze miejskie również. Nie udało mi się dowiedzieć skąd pochodzi. Zapewne została znaleziona podczas remontu kościoła lub jego otoczenia...
ul. Bolesława Chrobrego, Ośno Lubuskie
rok - Administrator: Gratuluje.
Przystanek kolejowy Międzyzdroje (d. stacja), Międzyzdroje
ragnar - Administrator: Podmianka.

Prezentacja Skody 16 T
Autor: Koloko°, Data dodania: 2007-01-12 21:03:59, Aktualizacja: 2007-01-12 21:03:59, Odsłon: 2167

Zajezdnia nr 4 "Borek"; godz. 12:00;12.01.2007
W dniu 12 stycznia 2007 w wyremontowanej hali zajezdni nr 4 "Borek" Odbył się pokaz dwóch pierwszych Skód 16 T. Tramwaje mają numery #3001 i #3002.
Punkt dwunasta rozpoczęła się konferencja prasowa z udziałem Władz miasta, przedstawicieli Skody oraz MPK Wrocław. Przedstawiono plany wymiany taboru, remontów wrocławskich torowisko oraz historie firmy Skoda.
O 12:30 przy dźwiękach "Mkną po szynach niebieske tramwaje" do hali wtoczyły się dwa, 30 metrowe, wagony. Udostępniono zgromadzonym każdy zakamarek tramwaju, można było usiąść na miejscu motorniczego, wejść pod tramwaj a także na dach.
Około godziny 13 załadowany widzami tramwaj, z napisem "wycieczka", wyjechał z hali i skierował się w strone pętli "Krzyki" gdzie zawrócił i pomknął w strone nieużywanej pętli na ul. Hallera. Nastąpił tam krótki postój i prezentacja automatycznego podjazdu dla niepełnosprawnych. Podczas przejazdu ulicami, wzbudził on wielkie zainteresowanie przechodniów jak i kierowców.

Zdjęcia: Koloko, PAX, Quol

/ / / / / /