ul. Katedralna, Opole
foxi: Już jest na
Budowa ścieżki historycznej wokół twierdzy, Kłodzko
Stan: To pierwsza, nieszablonowa panorama Kłodzka. Trochę kontrastu dodaj Zbyszku w tej serii zdjęć.
Kościół św. Jacka, ul. Nadbrzeżna, Legnica
Iras (Legzol): Nie tylko mosty są "dziwne". Nikt z "ważnych" nie wpadł na pomysł nadawania nazw mostom. Za to polne drogi dumnie nazywamy ulicami :)
Podgórze
heck: Bardzo mocno otoczenie pasuje mi na ogród hotelu "Gasthof zur Gebirgsbahn" gęste ,naturalne ogrodzenie z drzewek i krzewów
Dom nr 6, ul. Ludowa, Bielawa
maras - Administrator: Hmm, skoro tak, to założę źródło prywatne np. "Zbiory prywatne Konrad Kuś" (lub inna propozycja) i te wszystkie fotografie przeniesiemy do tego nowego źródła. Nie jest naszą winą ani intencją aby ktokolwiek poczuł się niemiło. Kolega SyG dodał te cenne fotografie w dobrej wierze, bo są one wspaniałym dokumentem minionej epoki. Mam nadzieję, że w ten sposób w jakimś stopniu wyprostujemy ta niekomfortową ...

foxi

ELEKTROWNIE WROCłAWSKIE
Autor: MT°, Data dodania: 2004-12-06 23:14:58, Aktualizacja: 2004-12-06 23:14:58, Odsłon: 1695

Elektrownia Południowa i Północna należąc do zespołu Odrzańskich Elektrowni Wodnych stanowią zabytkowe dziedzictwo wśród obiektów hydrotechnicznych naszego miasta, a zarazem są ewenementem na skalę europejską ze względu na lokalizację niemal w samym centrum tak dużego miasta jakim jest Wrocław.

/ / / / 105 /
/ / / / 3a /
Josef | 2005-10-26 06:16:35
Bardzo ciekawe.. Czy slowo "Huta" w nazwie przedsiebiorstwa budowlanego nie jest pomylka? "Hoch und Tiefbau" chyba wystarczy..
MT | 2005-10-26 08:19:58
Podałem pełna nazwę firmy, czyli "Huta Hoch und Tiefbau Akt. Gesellschaft", a nazwa skrócona owszem mogłaby być użyta, gdyby miała być wielokrotnie powtarzana w artykule, w tym jednak przypadku bardziej właściwe wydaje się użycie pełnej nazwy.