Budynek nr 3, ul. 1 Maja, Malczyce
stap: Nowy właściciel obiektu, prowadzi jego remont kapitalny i gruntowną restaurację. Ta ohydna nadbudówka - przybudówka nad dawnym wejściem głównym, prawdopodobnie ma zostać rozebrana :)
Bełchatów
Danuta B.: Ok.
ul. Kamieńska, Trzęsacz
heck: A po lewej - spory obiekt już powstał
Dom wczasowy Slavia (dawny), ul. Promenada Gwiazd, Międzyzdroje
Mmaciek: Dzięki!
Dom nr 21 (dawny), ul. Wolności, Szczytna
Termit: Tu jest bład całego obiektu bo to nie jest numer 21 tylko 19
Zdjęcia niezidentyfikowane (Szczytna), Szczytna
Hellrid: AB1927: Linke August, Fleischermstr. (na pewno Szczytna).

krzych[k]
Paulus,
krzych[k]

Ramułtowice
Autor: Raczek_1°, Data dodania: 2004-09-28 21:46:17, Aktualizacja: 2004-09-28 21:46:17, Odsłon: 2115

Historia w kilku zdaniach.
Do 1939 roku wieś nosiła nazwę Illnisch-Romolkwitz, którą zmieniono na Ramfeld. Obecnie nosi nazwę Ramułtowice, a Ilnica (dawna Illnisch) jest przysiółkiem, czyli częścią tej wsi. Przed wojną mieszkała tu jedna z linii rodu potentatów przemysłowych Henckel von Donnersmarck. W czasie II wojny światowej w tej miejscowości, w pałacu mieściła się jedna z największych składnic archiwalno - bibliotecznych.

/ / /
Gość: grzegorz | 2004-11-04 19:14:27
Potrzebuję jak najwięcej informacji na temat wsi Ramultowice (Ilnica)gdyż jest to wieś rodzinna mojego ojca urodzonego w 1918 roku tamże.Nie miałem dotąd żadnych informacji i Twoja informacja jest badzo ciekawa czy masz więcej informacji n/t tej wsi grzegorz
Raczek_1 | 2004-11-14 22:28:51
Wiedzę tu zawartą posiadam wyłącznie z internetu i nie sprawdziłem jej rzetelności.Artykuł powstał ze względu na chęć sprawdzenia się w pisaniu na tej stronie. Nie wykluczm możliwości pogłębienia tematu i jestem gotowy na kontynuację. Mieszkam we Wrocławiu, mam więc niedaleko. Dzięki za zainteresowanie.
Raczek_1 | 2004-11-14 22:40:22
Zawsze można się ze mną skontaktować drogą elektroniczną klikając na mój login.
Gość: w | 2005-02-04 12:23:01
Witam, pochodze z tej miejscowości i jeśli chcesz sie czegos dowiedziec podaję adres mail buchalaw@wp.pl często tam bywam informacje mam raczej dokładne.