Śpiewnik pielgrzymkowy

Sammlung Wallfahrlieder

Zbiór ulubionych pieśni pielgrzymkowych do wykonywania w czasie pielgrzymki na Górę Św. Anny, a także w innych pielgrzymkach. Przedruk manuskryptu Fr. Gielnika z Góry Św. Anny wydanego przez jego firmę księgarsko-wydawniczą. Wydrukowany w Raciborzu, przez drukarnię Reinharda Meiera, w 1925 r. Zbiór w formie 64 stronicowej broszury o wymiarach 9x13 cm, drukowany szwabachą (gotyk), na papierze gazetowym, w miękkiej okładce tekturowej w szarosinym kolorze. Egzemplarz ze zbiorów pana Piotra Szkudlarka ...
Zbiór ulubionych pieśni pielgrzymkowych do wykonywania w czasie pielgrzymki na Górę Św. Anny, a także w innych pielgrzymkach. Przedruk manuskryptu Fr. Gielnika z Góry Św. Anny wydanego przez jego firmę księgarsko-wydawniczą. Wydrukowany w Raciborzu, przez drukarnię Reinharda Meiera, w 1925 r. Zbiór w formie 64 stronicowej broszury o wymiarach 9x13 cm, drukowany szwabachą (gotyk), na papierze gazetowym, w miękkiej okładce tekturowej w szarosinym kolorze. Egzemplarz ze zbiorów pana Piotra Szkudlarka z Bielawy. PS. Nazwisko Gielnik pochodzi prawdopodobnie od gwarowej, ślaskiej nazwy kromki chleba. /SyG/

Śpiewnik pielgrzymkowy. Strona tytułowa. Taki sam nadruk jest ...
    Śpiewnik pielgrzymkowy rozpoczynają teksty pieśni maryjnych.