Przepust

2011 - 2014 Budowa Małej Obwodnicy Świdnicy

Schron

Mała obwodnica Świdnicy

Mała obwodnica Świdnicy liczy ok. 3,2 km długości, jej koszt, to ok. 34 mln zł z czego ok. 15 mln zł, to środki pochodzące z dofinansowania unijnego z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego dla Województwa Dolnośląskiego na lata 2007 – 2013. Obwodnica łączy drogę krajową nr 35 w Słotwinie z drogą wojewódzką nr 382 na rondzie Solidarności. Oficjalne otwarcie drogi nastąpiło 5 września 2014 roku. Uroczystego otwarcia dokonały władze województwa, Dolnośląskiej ...
Mała obwodnica Świdnicy liczy ok. 3,2 km długości, jej koszt, to ok. 34 mln zł z czego ok. 15 mln zł, to środki pochodzące z dofinansowania unijnego z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego dla Województwa Dolnośląskiego na lata 2007 – 2013. Obwodnica łączy drogę krajową nr 35 w Słotwinie z drogą wojewódzką nr 382 na rondzie Solidarności. Oficjalne otwarcie drogi nastąpiło 5 września 2014 roku. Uroczystego otwarcia dokonały władze województwa, Dolnośląskiej Służby Dróg Kolei i Autostrad, miasta i powiatu świdnickiego. Wśród zaproszonych gości byli posłowie i prezydent Wałbrzycha Roman Szełemej.
/Petroniusz w oparciu o informacje prasowe/

W dniu 5 września 2014 roku dokonano oficjalnego otwarcia małej ...