Przystanek kolejowy Ligotka (nie istnieje)

Ellguth, Klein Ellguth (1926-1945), Ligota Mała (do 1947), Ligotka Mała (do 1948)

Przystanek na wschodnim wyjeździe ze wsi przy drodze gruntowej. Z powodu małej frekwencji pociągi zatrzymywały się tu na żądanie w latach 1915-1923, a w latach 1923-1926 ruch pociągów pasażerskich był zawieszony, a później pociągi kursowały tylko w niektóre dni tygodnia (środy, soboty). Ruch towarowy odbywał się tylko wg zapotrzebowania. Przystanek posiadał peron ziemny, poczekalnię z blachy falistej oraz ładownię (zamkniętą w 1951 r.). Tor ładunkowy służył jako mijanka i został zlikwidowany od. ...
Przystanek na wschodnim wyjeździe ze wsi przy drodze gruntowej. Z powodu małej frekwencji pociągi zatrzymywały się tu na żądanie w latach 1915-1923, a w latach 1923-1926 ruch pociągów pasażerskich był zawieszony, a później pociągi kursowały tylko w niektóre dni tygodnia (środy, soboty). Ruch towarowy odbywał się tylko wg zapotrzebowania. Przystanek posiadał peron ziemny, poczekalnię z blachy falistej oraz ładownię (zamkniętą w 1951 r.). Tor ładunkowy służył jako mijanka i został zlikwidowany od. 1966 r. Kilometraż handlowy od Żmigrodu 12,5 km, pikietaż geodezyjny od Wrocławia - początkowo 38,336 km, a po 1951 r. nie nadano.(moose za kleinbahn.prv.pl)