Budynek nr 57

Mehrfamilienwohnhaus mit Geschäftsräume

Budynek wielorodzinny z dwoma pomieszczeniami użytkowymi na parterze. Do 1945 r. w południowej części był sklep masarski Gustawa Vogla (mieszkał również w tym budynku). Po 1945 r. do lat 80-tych była tu mleczarnia, potem ponownie sklep mięsny. Obecnie jest tu pierogarnia. W pomieszczeniach północnych był sklep z konfekcją Magdaleny Günzel (mieszkała przy ul. Waryńskiego 23), a po 1945 r. założył tu warsztat szewc naprawkowy, po1980 r. był tu niewielki sklepik, ostatnio z karmą dla zwierząt z hodowli ...
Budynek wielorodzinny z dwoma pomieszczeniami użytkowymi na parterze. Do 1945 r. w południowej części był sklep masarski Gustawa Vogla (mieszkał również w tym budynku). Po 1945 r. do lat 80-tych była tu mleczarnia, potem ponownie sklep mięsny. Obecnie jest tu pierogarnia. W pomieszczeniach północnych był sklep z konfekcją Magdaleny Günzel (mieszkała przy ul. Waryńskiego 23), a po 1945 r. założył tu warsztat szewc naprawkowy, po1980 r. był tu niewielki sklepik, ostatnio z karmą dla zwierząt z hodowli domowych (psy,koty, ptaki ozdobne, ryby akwariowe). Teraz pomieszczenia te stoją puste, wystawione na sprzedaż./SyG/

Cukiernia, piekarnia i restauracja w Górnej Bielawie, dzisiejszy ...
    Ul. Piastowska 55 przed malowaniem elewacji. W głębi dom nr 57.