Parking (ul. Bernardyńska / Janickiego) (dawny)

Nie istnieje

Na działce pomiędzy ul. Janickiego a Bernardyńską w miejscu obecnego parkingu, w latach 80. XX wieku planowano rozbudowę centrum telefonicznego. Miała tu powstać kolejna centrala, hale techniczne, pomieszczenia biurowe oraz biuro obsługi klienta. Prace budowlane rozpoczęto pod koniec lat 80. Z uwagi na liczne wody podskórne, przed rozpoczęciem właściwych prac budowlanych, na działce wbito kilkaset pali pod konstrukcję przyszłego budynku. Na początku lat 90. zrezygnowano z planów budowy. Z uwagi na ...
Na działce pomiędzy ul. Janickiego a Bernardyńską w miejscu obecnego parkingu, w latach 80. XX wieku planowano rozbudowę centrum telefonicznego. Miała tu powstać kolejna centrala, hale techniczne, pomieszczenia biurowe oraz biuro obsługi klienta. Prace budowlane rozpoczęto pod koniec lat 80. Z uwagi na liczne wody podskórne, przed rozpoczęciem właściwych prac budowlanych, na działce wbito kilkaset pali pod konstrukcję przyszłego budynku. Na początku lat 90. zrezygnowano z planów budowy. Z uwagi na postęp techniczny i miniaturyzację urządzeń telekomunikacyjnych, nie było już konieczności budowy nowego obiektu.

W 2017 r. działka kupiona przez firmę Toscom. W lutym 2020 r. inwestor złożył wniosek o pozwolenie na budowę nowego budynku (biurowiec lub hotel).

Biurowiec TP S.A.
    Parking przy biurowcu Orange