Budynek administracyjny

Oczyszczalnia ścieków

Mechaniczno-biologiczna oczyszczalnia ścieków z terenu miast Polanica-Zdrój, Szczytna i Duszniki-Zdrój. Oczyszczone ścieki odprowadzane są do rzeki Bystrzyca Dusznicka. W latach 1998-2005 oczyszczalnia przeszła gruntowną modernizację, w wyniku której obiekt otrzymał nowoczesną stację zlewczą, kratę ściekową, piaskowniki, wirówkę osadu ściekowego, stację PIX. Oczyszczalnia charakteryzuje się podwyższonym usuwaniem biogenów, a na jej terenie prowadzona jest nowoczesna gospodarka osadowa, polegająca ...
Mechaniczno-biologiczna oczyszczalnia ścieków z terenu miast Polanica-Zdrój, Szczytna i Duszniki-Zdrój. Oczyszczone ścieki odprowadzane są do rzeki Bystrzyca Dusznicka. W latach 1998-2005 oczyszczalnia przeszła gruntowną modernizację, w wyniku której obiekt otrzymał nowoczesną stację zlewczą, kratę ściekową, piaskowniki, wirówkę osadu ściekowego, stację PIX. Oczyszczalnia charakteryzuje się podwyższonym usuwaniem biogenów, a na jej terenie prowadzona jest nowoczesna gospodarka osadowa, polegająca na odwirowywaniu i zagęszczaniu osadu ściekowego, którego parametry umożliwiają rekultywację terenów zielonych.

Polanicka oczyszczalnia ścieków na fotografii prasowej fot. Adam ...
    Oczyszczalnia ścieków przy ulicy Kłodzkiej (udostępnił Robert ...