Krzyż kamienny

Kłodzko, ul. Korfantego Wojciecha

Krzyż kamienny

Lokalizacja w Google Maps:

Przy ul. Korfantego, tuż przy moście nad torami kolejowymi (za nim jest początek ul. Dworcowej), znajduje się współczesny (1997 r., rok powodzi tysiąclecia w Kłodzku) wysoki krzyż kamienny. Na frontowej ścianie postumentu inskrypcja fundacyjna napisana majuskułą: "KU WOLNOŚCI / WYSWOBODZIŁ / NAS CHRYSTUS / 1997 / KŁODZKO". Dowód na to, ...

Krzyż kamienny

Przy ul. Korfantego, tuż przy moście nad torami kolejowymi (za nim jest początek ul. Dworcowej), znajduje się współczesny (1997 r., rok powodzi tysiąclecia w Kłodzku) wysoki krzyż kamienny. Na frontowej ścianie postumentu inskrypcja fundacyjna napisana majuskułą: "KU WOLNOŚCI / WYSWOBODZIŁ / NAS CHRYSTUS / 1997 / KŁODZKO". Dowód na to, że i we współczesnych czasach możemy okazać wdzięczność Bogu za otrzymane łaski. Krzyż w bardzo dobrym stanie, miejsce zadbane. [J.B. z Kłodzka]

Na lewo od kończącej się ulicy Korfantego, na niewielkim placyku ...
    Kłodzko, ul. Korfantego Wojciecha. Krzyż kamienny