Odwierty geologiczne

Ludwikowice Kłodzkie, odwierty geologiczne realizowane przez inwestora polskiego pochodzenia z Australii - firma Coal Holding. Same prace mają dokładnie oszacować złoża węgla koksującego w tym rejonie (którego kaloryczność jest jedna z największych na świecie) Wstępne dane mówią o ok. 100mln ton. W tym rejonie doszło do jednej z najtragiczniejszych katastrof górniczych w dziejach Dolnośląskiego Zagłębia Węglowego od tego czasu (1930 rok) złoże było eksploatowane jedynie częściowo przez polskie sztolnie ...
Ludwikowice Kłodzkie, odwierty geologiczne realizowane przez inwestora polskiego pochodzenia z Australii - firma Coal Holding. Same prace mają dokładnie oszacować złoża węgla koksującego w tym rejonie (którego kaloryczność jest jedna z największych na świecie) Wstępne dane mówią o ok. 100mln ton. W tym rejonie doszło do jednej z najtragiczniejszych katastrof górniczych w dziejach Dolnośląskiego Zagłębia Węglowego od tego czasu (1930 rok) złoże było eksploatowane jedynie częściowo przez polskie sztolnie upadowe "Pniaki" oraz "Kazimierz". Odwierty mają potrwać do września 2014, po czym rozpoczną się prace związane z budową kopalni.

Ludwikowice Kłodzkie, ulica Kasprowicza. Odwierty geologiczne ...