Kapliczka przydrożna

Lokalizacja w Google Maps:

W Starej Bystrzycy, koło domu, przy ul. Bystrzycka 22 znajduje się przydrożna kapliczka. Kapliczka murowana i otynkowana, podzielona w połowie wysokości gzymsem na dwie części. W każdej z nich nisza. W niszy górnej współczesna figurka Chrystusa, a w dolnej obrazek Matki Boskiej. Kapliczka przykryta czterospadowym ...

W Starej Bystrzycy, koło domu, przy ul. Bystrzycka 22 znajduje się przydrożna kapliczka. Kapliczka murowana i otynkowana, podzielona w połowie wysokości gzymsem na dwie części. W każdej z nich nisza. W niszy górnej współczesna figurka Chrystusa, a w dolnej obrazek Matki Boskiej. Kapliczka przykryta czterospadowym daszkiem namiotowym, pokrytym dachówką bitumiczną. Ściany pomalowane na niebiesko. Stan kapliczki dobry. Miejsce utrzymane w czystości.

Stara Bystrzyca - Kapliczka przydrożna.