Pomnik techniki - Belka Gerbera (fragment), Opole
Zdzisław K.: Za pomnikiem kontenery standardu Innofreight używane do wożenia koksu do pieca w Eisenhüttenstadt należącego do ArcelorMittal.
Euro 2012 we Wrocławiu, Wrocław
Tomen: Powinno być "na placu przed dworcem ...". Prośba do Admina o korektę opisu, bo autor już się nie loguje.
ul. Szajnochy Karola, Wrocław
MacGyver_74: Nie musisz usuwać. Nad zdjęciem, po lewej stronie jest ikona "Edycja". Możesz podmienić.
Zakłady Persan Polska, ul. Krakowska, Wrocław
Zdzisław K.: Kadry nie do powtórzenia. Już historyczne zdjęcia. Obok jest tajemnicza działka na którą zwożone są od kilku lat gruzy, i dziwne materiały budowlane. Z niewiadomym przeznaczeniem?
Zajazd Pod Złotym Lwem, ul. Główna, Bardo
Hellrid: Haagstrasse, to początek ulicy Kolejowej zaraz za mostem.
Bardo
Hellrid: Dopisałem nazwy ulic archiwalnych.

LukaszGrzelik

Z cyklu moja „V” – Tęga zima

Już połowa stycznia minęła, a zimy jak nima tak nima.

/ /
/ / / / 49 /
Dzisiaj polecam zimowe opowiadanie Zoni :)
cezar56 | 2014-01-25 21:03:10
No to mamy mrozy jak z opowieści , tylko śniegu mało
górski | 2014-01-25 22:12:33
Ośmielam się zauważyć, ze śniegu raczej wystarczy, temperatury może też, na razie -16. Chyba że komuś marzy się powtórka zimy 1978/79, szczególnie jak było na terenach na północ od Wrocławia. Dzisiaj byłby armagedon & lament wg publikatorów, a wtedy Wicherek powiedział że taka jest zima. Nie wspominając zim z czasów II WŚ lub 1929r, czy 20.04.1903 gdy z powodu białego puchu przez dobę nie jeździły pociągi kolei pruskich od Sudetów po Poznań i Berlin ("Winterfreuden und Winterleid" wyd. K.C.Kasper, Bonn-O 1997, str.23 ).
wilk.wroclaw | 2014-01-25 22:37:03
Odpowiadając na czasie, powiem - "sorry, taki mamy klimat" :-)
maras | 2014-01-25 22:59:53
Ja jednak chciałbym zauważyć, że autorka pisała powyższe w "połowie stycznia", co jak pamiętamy aura była zupełnie inna niż od kilku dni :))
Grzegorz Lipka-(greg68) | 2014-01-26 12:03:13
;P;Klimatyczne opowiadanko "!!
Czaja Leszek | 2014-05-10 16:32:11
Tą zimę 1963 zapamiętałem też dlatego, że jako maturzysta musiałem chodzić do szkoły, Młodsi uczniowie z powodu mrozów mieli wolne - chyba 2 tygodnie. Mieliśmy wtedy lekcje (wspólne dla wszystkich XI klasistów) w szkole na Wandy, potem na Podwalu a na koniec w LO IX.
Zwróciłem uwagę na Twój, Zoniu indeks - ja maiałem format leżący.