Ujęcie wód podziemnych

Ujęcie wód podziemnych zlokalizowane na wysokości 361,06 m n.p.m., składające się z odwiertów nr 1 i 5 przy ul. Polnej oraz odwiertu nr 6 przy ul. Słowackiego. Woda poprzez studnię zbiorczą ujmowana jest w zbiorniku o pojemności 200 m³. Odwiert nr 5 wykonano w 1975 r., pozostałe pochodzą sprzed 1945 r. Głębokość studni wynosi od 20,00 do 30,00 m co pozwala na wydobywanie nisko zmineralizowanej wody o pH 6,4 w następujących ilościach: odwiert nr 1 - 18,00 m³/h, odwiert nr 5 - 16,00 m³/h, odwiert nr ...
Ujęcie wód podziemnych zlokalizowane na wysokości 361,06 m n.p.m., składające się z odwiertów nr 1 i 5 przy ul. Polnej oraz odwiertu nr 6 przy ul. Słowackiego. Woda poprzez studnię zbiorczą ujmowana jest w zbiorniku o pojemności 200 m³. Odwiert nr 5 wykonano w 1975 r., pozostałe pochodzą sprzed 1945 r. Głębokość studni wynosi od 20,00 do 30,00 m co pozwala na wydobywanie nisko zmineralizowanej wody o pH 6,4 w następujących ilościach: odwiert nr 1 - 18,00 m³/h, odwiert nr 5 - 16,00 m³/h, odwiert nr 6 - 21,00 m³/h.

Stacja pomp.