Wnętrze ArkI

Arka Noego

Arka Noego w Pławnej Dolnej"Budując jakąś chałupę, rozbijamy kamienie. W środku drzemią muszle. I to one mnie tak pokręciły, że ta cała Pławna była zalana kiedyś wodą. Tak sobie pomyślałem... kurde ocean. A może coś tu kiedyś pływało?" - tak mówi Dariusz Miliński, kontrowersyjny artysta malarz, który w Pławnej buduje dom w kształcie arki, długiej na 40 metrów, wysokiej na 15, bliźniaczej do arki biblijnej. Jak mówi artysta: "ona nie wypłynie ale może my wypłyniemy na szersze wody. Ona ma wyrwać naszą ...
Arka Noego w Pławnej Dolnej"Budując jakąś chałupę, rozbijamy kamienie. W środku drzemią muszle. I to one mnie tak pokręciły, że ta cała Pławna była zalana kiedyś wodą. Tak sobie pomyślałem... kurde ocean. A może coś tu kiedyś pływało?" - tak mówi Dariusz Miliński, kontrowersyjny artysta malarz, który w Pławnej buduje dom w kształcie arki, długiej na 40 metrów, wysokiej na 15, bliźniaczej do arki biblijnej. Jak mówi artysta: "ona nie wypłynie ale może my wypłyniemy na szersze wody. Ona ma wyrwać naszą miejscowość z marazmu".

Arka Noego w Pławnej.
    Arka od południowej strony.