Krzyż Męki Pańskiej

Kłodzko, ul. Dusznicka nr 40

Krzyż Męki Pańskiej

Koło dawnego gospodarstwa, dziś nr 40, znajduje się kamienny Krzyż Męki Pańskiej umiejscowiony za zniszczonym, zardzewiałym, aczkolwiek wciąż ładnym, metalowym ogrodzeniem. Na frontowej stronie postumentu prośba-modlitwa w języku niemieckim: "O Mensch geh / nicht ohne Gruß / vorbei, denk / daß ich dein / Erlöser sei" (Człowiecze nie przechodź bez pozdrowienia, pomyśl, że jestem twoim Zbawicielem). Stan pomnika dobry, choć samo miejsce wydaje ...

Krzyż Męki Pańskiej

Koło dawnego gospodarstwa, dziś nr 40, znajduje się kamienny Krzyż Męki Pańskiej umiejscowiony za zniszczonym, zardzewiałym, aczkolwiek wciąż ładnym, metalowym ogrodzeniem. Na frontowej stronie postumentu prośba-modlitwa w języku niemieckim: "O Mensch geh / nicht ohne Gruß / vorbei, denk / daß ich dein / Erlöser sei" (Człowiecze nie przechodź bez pozdrowienia, pomyśl, że jestem twoim Zbawicielem). Stan pomnika dobry, choć samo miejsce wydaje się zaniedbane.

Krzyż Męki Pańskiej
    Krzyż Męki Pańskiej